El programa BQ al Cole arriba a Tarragona de la mà de l’ADT

Aquest dimecres 26 de febrer de 2020 ha estat presentat a l’IMET de Tarragona el programa BQ al Cole, que arriba a Tarragona de la mà de l’AD Torreforta.

BQ al Cole és un acte de promoció que realitza la Federació Catalana de Basquetbol dirigit a tots els centres escolars d’educació primària, en especial als cicles inicial i mitjà, és a dir, de primer a quart de primària; que vulguin fomentar la pràctica esportiva mitjançant el bàsquet.

Fins ara aquest projecte només estava present a Girona i a Barcelona, però la Federació, amb la seva Fundació del Bàsquet Català, i l’ADT l’han portat als barris de Ponent, i a Tarragona en general, per apropar el nostre esport a les escoles, on, com a assenyalat el coordinador de l’activitat, Marc Hernández, “tenim la necessitat d’oferir bàsquet de qualitat”.

Els objectius principals del projecte són els següents:

  • Fomentar la pràctica esportiva i del bàsquet, en edat escolar, en aquelles zones on no s’hi juga o el seu exercici és gairebé inexistent.
  • Transmetre valors pel desenvolupament integral dels joves.
  • Respectar l’heterogeneïtat dels diversos grups, atenent les diferents etapes evolutives dels participants.
  • Proporcionar a cada jugador/a les eines necessàries per a fomentar la seva autonomia dins d’un ambient de grup i cohesió.
  • Facilitar l’accés a la pràctica esportiva a tots els infants del territori català.
  • Prolongar la pràctica del bàsquet més enllà de l’etapa escolar.

Aquest projecte es portarà a terme durant els propers sis mesos, de gener a juny, que finalitza el curs escolar, però tenint present l’objectiu de fer més fort el programa de cara al curs 2020-2021. L’ADT participarà activament, aportant entrenadors, material, i organitzant esdeveniments com una festa de cloenda a final de curs. Les dues escoles que estan amb el projecte actualment són l’Escola Torreforta i Els Àngels.

A l’acte han participat: el conseller d’Educació de l’Adjuntament de Tarragona, el senyor Manel Castaño; el vicepresident de la RT Tarragona de la Federació Catalana de Basquetbol, el senyor Jordi Llaberia; el president de l’ADT, el senyor Robert Hernández; i el coordinador de l’activitat a Tarragona, el senyor Marc Hernández.

Des de l’ADT volem agraïr als citats anteriorment per la seva participació, així com als consellers Berni Álvarez (PSC) i José Luis Calderón (Ciutadans), als responsables de les escoles i als mitjans de comunicació que han assistit a la presentació.

Leave a Comment

Obrir chat
1
Hola!
Podem ajudar-te?